Vissen met cranks tegen topvissers op een enorm parcours. En alleen, dus niet als team zoals normaal gebruikelijk is. Zelf je boontjes doppen en veel werpen… Elke boot krijgt een marshal mee die alles moet controleren en de vissen moet meten.

Winnen van winnaars

Deze World Crank Cup is uniek, want alle deelnemers zijn winnaars. Elke deelnemers heeft in eigen –of in het buitenland- een groot event of kampioenschap gewonnen. Mannen Zoals Kevin Hernandez, Luc Coppens, Frederic Julian, Christoph Huwarts, Pierre Johnen, Dustin Schone… allemaal vissers die stuk voor stuk toppers zijn –en buiten dat ook nog eens fijne mensen. Het is dus niet gemakkelijk en het verleden heeft bewezen dat juist collega vissers uit het buitenland het bij ons juist erg goed doen. Tijdens WPC, NKS en de Predatortour zijn het juist niet de Nederlanders die winnen.

Gelukt!

Twee dagen lang werpen. Duizenden worpen. Duizenden kansen. Focus, elke minuut. Een enorm parcours waar iedereen zijn eigen gang kan gaan. Het was spannend. Twee baarzen, twee snoekbaarzen en een snoek of roofblei/winde moest elke dag worden gevangen. Twee dagen ruim acht uur vissen (17 uur) dat is echt niet voor mietjes. Want, cranken betekent kei en keihard werken. De weerstand van een crank is enorm –ook al zijn de trillingen soms fijn. Maar als je dieper dan 4 meter moet vissen, dan is er een aanzienlijke druk op de hengel.

Maar uiteindelijk heb ik gewonnen. Een hele eer om tegen deze mannen te vissen en dan ook nog eens te winnen. Hoe ik heb gevist en waarmee, daar kom ik nog op terug.

Houdt mijn Facebook in de gaten en ook de World Crank Cup Facebook page.

Natuurlijk wil ik iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan de World Crank Cup. Alle studenten en docenten. Gemeenten en RWS zoals ook het Streek en Inovatiefonds. Burgemeester en Wethouders van de gemeente Drimmelen. Lund, Mercury en Shimano. En, niet te vergeten Federatie ZWN, SN die zeker ook een positieve bijdrage hebben geleverd.

In de tussentijd zal de World Crank Elite volgen. De Top drie van de World Crank Cup tegen elkaar. Twee dagen achter elkaar hardcore cranken. Ook dit zal via social media te volgen zijn. World Crank Elite zal volgend jaar zomer plaatsvinden.

Fishing for pike in the shallows is always great fun. Casting shads and retrieve them above the weeds is always exciting. Today we had a good day with eight pikes that loved our baits. Sometimes we cast hours without a bite and then: BAMBAM! A few big ones within 15 minutes. A great day on RIVER 7 areas.

www.willemstolk.com

+31 651776273

NPO 2 - Opnamen op het water - OMROEP MAX. Kijk op 5 Oktober om 18.30u op NPO 2 naar Hallo NL.

BOOK NOW !
1000 characters left