Grote snoekbaarzen zijn schaars in ons land. Natuurlijk zien we via diverse media regelmatig prachtige foto’s met daarop fraaie vissen.

Ze zitten er nog!

Grote snoekbaarzen zijn schaars in ons land. Natuurlijk zien we via diverse media regelmatig prachtige foto’s met daarop fraaie vissen. Maar zijn dit uitzonderingen of kan er wel degelijk gericht op grote snoekbaarzen worden gevist? Willem Stolk zit veel op het water en de kans dat hij dan vaker een grote vis vangt is, dan ook groter. Hij laat zijn vijf grootste vissen van 2009 zien vertelt het daarbij behorende verhaal.

 

Het afgelopen jaar kwam moeizaam op gang. Overal klaagde men over de relatief slechte vangsten, veelal gerelateerd aan de vangsten van een jaar of jaren terug. En inderdaad, het was een taai begin, maar wat in het vat zit verzuurt niet, zullen we maar zeggen. Een slecht begin betekent niet dat de snoekbaarzen zomaar ineens zijn verdwenen. Ik geloof dat niet! We hebben een warm jaar achter de rug met enorm veel jong broed en lage waterstanden. Op bijvoorbeeld de rivieren Waal en IJssel waren de waterstanden zelfs extreem lang laag. Ik denk dat snoekbaarzen hierdoor een ander aasgedrag aannemen en op andere tijden azen en dat dan ook korter doen. Als ik naar mijn eigen ervaringen kijk, dan waren het vaak twee momenten op een dag dat de snoekbaarzen volop aasden. ‘s Morgens vaak niet, maar rond de middag en tegen de avond juist wél. Ik heb het afgelopen jaar gemiddeld 4 dagen per week gevist en het viel mij gewoon op dat er ontzettend veel jong broed aanwezig was. Lees meer... Klik op het bovenstaande artikel.

 

BOOK NOW !
1000 characters left