Er zijn steeds meer vissers die met succes de techniek van het dropshotten inzetten, wederom een techniek die afkomstig is uit de Verenigde Staten.

AFKOMSTIG UIT DE VERENIGDE STATEN

Er zijn steeds meer vissers die met succes de techniek van het dropshotten inzetten, wederom een techniek die afkomstig is uit de Verenigde Staten. Dropshotten is weliswaar niet dé methode om roofvis te vangen, maar wel een aanvulling op de reeds bestaande technieken. Volgens Willem Stolk zelfs een zeer bruikbare aanvulling.

 

Sinds het begin jaren van de jaren ‘70 is het vissen met een zogenaamde dropshot in een Amerika erg succesvol gebleken. Deze techniek werd de eerste jaren vooral gebruikt om op black bass te vissen, maar al snel werd het dropshotten ook ingezet om op andere vissoorten te vissen, zowel op het zoete als zoute water. De afgelopen jaren heb ik met betrekking tot deze in ons land toch relatief nieuwe techniek ook enige ervaring opgedaan in Amerika en in zelfs Japan. Bovendien had ik afgelopen oktober de kans om samen met Jim Murata, een absolute grootheid in Japan, in Nederland op snoekbaars en roofblei te vissen voor de Japanse televisie. Ook in Japan kijken ze, net als wij, namelijk over de grenzen. En van deze gelegenheid maakte ik meteen gebruik, want ik kreeg een week lang les in het dropshotten. Lees meer... Klik op het bovenstaande artikel.

 

BOOK NOW !
1000 characters left