Het was een bewogen jaar. Niet alleen omdat we mooie vissen gevangen hebben, maar juist ook het aandeel 'mens' was geweldig. Daarnaast hebben Jochem en ik ook nog eens het NKS Rivieren gewonnen. Hoe vet! Dan mag je toch niet klagen...

Klagen doe ik dan ook niet, want er zijn ergere dingen in het leven dan een dag ' blanken'. Voor Make a Wish mocht ik een jonge vent meenemen het water op. Doel was om even het heden te vergeten en op te gaan in het avontuur. Geven is dan zo mooi -en uiteindelijk krijg je er dan ook iets prachtigs voor terug: glinsterende ogen! Ook deze gebeurtenissen hebben het voor mij speciaal gemaakt. Bijzonder was ook de 3 FM Serious Request actie waar The Jackall's een aardige duit op hebben gehaald voor het goede doel. De hoogste bieder gaat met ons mee op avontuur en meer daarover later dit jaar.

Naast de wedstrijden waren er ook de vele gidssessies met mensen die met passie genoten van de momenten op het water. Stuk voor stuk bijzondere mensen die ik heb mogen ontmoeten. We hebben samen avonturen beleefd - van het vangen van mooie vissen tot het zien van bijzondere vogels zoals de lepelaar en de visarend. Maar ook de opkomende zon of een van de vele record vissen die werden gevangen. Altijd was het gezellig en leerzaam. 

Helaas was er ook droevig nieuws. Mijn vriend Jan Porter is helaas overleden. Een vriend zomaar weg! Toch heb ik enorm respect hoe hij telkens weer positief bleef. Jan zal altijd bij me in de boot zitten. Buiten het feit dat ieder huisje een kruisje heeft, is het altijd hard om mensen te zien strijden en verliezen. Het kan ons allemaal overkomen. Dergelijke momenten doen mij beseffen dat elk mens uniek is -en dat we het met elkaar moeten doen. De wereld is wat dat betreft in rep en roer en ook ik ben af en toe de weg kwijt.

Uiteindelijk is er dan ook de verhuizing. Na ruim 20 jaar in het Land van Maas & Waal gewoond te hebben gaat het roer om. We hebben de boel verkocht en zijn verhuisd naar Lage Zwaluwe. Hier willen we in het hart van het rivieren gebied gaan wonen en werken. We hebben een plan ingeleverd bij de Gemeente, die dit positief hebben ontvangen. Het is dus nog wel een risico, maar als je geen risico'n neemt, dan veranderd er niets. We gaan onze droom achterna. Zodra hierover meer bekend is laat ik het weten. 

Kortom een bewogen jaar was het en ik denk dat ook 2016 dit zal worden...

Graag wil ik toch ook iedereen bedanken voor een fijn afgelopen jaar.

 Geniet van elke dag die komen gaat...

Willem

 

 

BOOK NOW !
1000 characters left